Gyermek nyelvvizsga előkészítő tanfolyam indul!

Nyelvvizsgák gyerekeknek – miért érdemes megpróbálni?

Ha Gyermeked több éve tanul angolul, akár az iskolában, akár nyelviskolánkban, már biztosan felmerült Benned, hogy jó lenne tudni, milyen szinten vannak nyelvi készségei. A Cambridge gyermek nyelvvizsgák kitűnő lehetőséget biztosítanak erre, hiszen objektív szempontok alapján tesztelik a kis vizsgázó tudását.

Hány éves gyerekek tehetik le a Cambridge gyerek nyelvvizsgákat? Milyen szintek vannak?

Starters, a Cambridge gyermekvizsgák első szintje: 7-8 éves kortól ajánljuk azoknak a gyerekeknek, akik legalább 100 nyelvórán részt vettek. (A1 szint)*
Movers, a gyermekvizsgák második szintje: melyhez kb. 175 óra nyelvtanulás szükséges. Ezt a vizsgát 8 és 11 év közötti gyermekeknek ajánljuk. (A1 szint)
Flyers, a gyermekvizsgák legmagasabb szintje: legalább 200 óra nyelvtanulás után javasljuk 9 és 12 év közötti gyermekek számára. (A2 szint)

* Az Európai Tanács által létrehozott hatfokozatú, nemzetközi szintezés

Cambridge gyermek nyelvvizsgák a Helen Doron Nyelviskolában

A tanfolyam során a legmagasabb szintű Cambridge gyermek nyelvvizsga, a Flyers előkészítő anyagát vesszük. Ezen a vizsgán Gyermeked bebizonyíthatja, hogy képes megérteni az egyszerű angol nyelvet mindennapi helyzetekben és képes alapszinten kommunikálni angolul. Olyan gyerekeknek ajánljuk, akik az angolt mint idegen nyelvet két vagy három éve tanulják, tehát haladó szinten vannak.

Szintje: Alapfok= A2 a Közös Európai Referenciakeret (KER) szintezés szerint

Mi történik a vizsgán?

Nincs sikeres vagy nem sikeres minősítés. Gyermeked maximum öt pontot („pajzs” képében) szerezhet meg minden egyes vizsgarészben. A bizonyítványon rajta lesznek a megszerzett pajzsok az egyes részeknél.

Körülbelül egy hónappal a vizsga után készülnek el a bizonyítványok. Starters, Movers, és Flyers szinten a vizsga három részből áll, csakúgy, mint a felnőtt nyelvvizsgákon:

  1. írott szöveg értése/íráskészség,
  2. hallott szöveg értése,
  3. beszédkészség felmérés.

A teszteket, és a szóbeli rész értékelését Angliába küldik, ahol kijavítják, a kiállított okleveleket pedig postán juttatják el nyelviskolánkba.

Az objektív mérésen túl a nyelvvizsgán átélt pozitív élmény (a gyermek nyelvvizsgák ugyanolyan kellemes légkörben zajlanak, mint foglalkozásaink) Gyermekednek később is hasznára válik, hiszen velünk megtapasztalja, hogy a vizsgázás nem feltétlenül negatív élmény, vagy szorongásos helyzet. Épp, mint a nyelvtanulás: a tudás birtoklása nagyszerű érzés, önbizalomnövelő és cseppet sem nehéz!