Nyelviskolánkról

Helen Doron Angol Nyelviskola Budapest XVI.Budapest XVI. kerületi nyelviskolánk az első Helen Doron nyelviskolák között nyitott meg  2004 szeptemberében, amikortól először lehetőség nyílt Magyarországon is Helen Doron módszerével angolt tanulni.

Jelenlegi formánkban 2008 óta működünk, jelenleg is aktív tanáraink ekkor kezdtek el nálunk tanítani. 3 – 4 évente teljesen megújul mindkét tantermünk, melyekben hétfőtől csütörtökig párhuzamosan folynak az órák.

Miben különbözünk egy felnőtt oktatásra berendezkedett nyelviskolától? Fontos, hogy nálunk a tanulókörnyezet is az észrevétlen nyelvelsajátítást segíti. A szőnyegen ülve játszunk, asztalt, székeket csak akkor használunk, ha a tanítási helyzet megkívánja (például a nagyobbakkal írás közben, vagy ha éppen angolul reggelizünk…). Mivel a kicsik nem tudnak feszült figyelemmel végigülni egy 45 perces tanórát (nem is kell nekik!), ezért a feladatok gyorsan váltakoznak az angolóra dinamikus ütemében: ehhez rengeteg szemléltető eszközre van szükségünk, így tantermeinkben mindenhonnan játékok lógnak.

Tanáraink egyben kreatív játéktervezők is: nálunk számtalan szemléltető eszköz kézzel készül (legtöbb esetben újrahasznosított anyagokból), amikkel a boltban biztosan nem találkozhattok.

© Helen Doron Budapest XVI. Kerület – Nyelviskolánkról